Granola – net zo makkelijk zelf te maken

Granola – net zo makkelijk zelf te maken

Heerlijk, ’s ochtends ontbijten met een lekker bakje kwark met verse vruchten en granola! In de supermarkt staan er schappen vol met ontbijtgranen. Er is keuze genoeg. Maar vaak helaas wel met een hoop toegevoegde suikers. En dat is helemaal niet nodig. Maak je granola gewoon zelf! Dat is véél gezonder. En je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld zaden, pitten of gedroogd fruit toe. Ik maakte mijn versie met havervlokken, notenmix en kokossnippers. Voor extra smaak voeg je ook nog kruiden naar keuze toe zoals bijvoorbeeld kaneel, gember of koekkruiden.

 

Wat heb je nodig voor de granola?

•  400 gram grove havervlokken
•  250 gram ongezouten notenmix
•  40 gram kokossnippers
•  3 eetlepels kokosvet
•  3 eetlepels agavesiroop (of meer, voor de zoetekauw)
•  1 eetlepel kaneel
•  1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
•  optioneel: vanillepoeder naar smaak

 

Kwark met zelfgemaakte granola en bosvruchten

 

Hoe maak je de granola?

1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
2.  Smelt ondertussen het kokosvet in een pannetje.
3.  Doe de havervlokken, notenmix, agavesiroop en kruiden in een grote mengkom.
4.  Roer het gesmolten kokosvet erdoor totdat alles goed gemengd is.
5.  Bekleed een bakblik met bakpapier en verspreid daarop het mengsel.
6.  Zet het +/- 15 minuten in de oven. Schep het tussentijd 2 x door. Voeg halverwege de kokossnippers toe.
Let op dat het niet ineens te hard kleurt… 

Als de granola is afgekoeld kun je hem het beste goed afgesloten bewaren. Zo gebruik ik meestal een weckpot. Hierdoor blijft hij lekker vers. En zo is hij natuurlijk wel het lekkerste!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *